Audiovisueel

Apr 18, 2024, 10:35
Veel meer dan een AV-leverancier

Veel meer dan een AV-leverancier

02 december 2016

Het audiovisuele aspect is een belangrijke factor in elk event. De tijd van gewoon wat lampen ophangen en speakers opstellen is al lang voorbij. De juiste belichting, het perfecte geluid, de correcte professionals…Het audiovisuele luik is een essentieel onderdeel van de totale beleving geworden. Een geslaagde audiovisuele beleving vraagt echter een goede technische en creatieve voorbereiding. John & Jane wil de partner zijn die organisatoren hierbij begeleidt.

John & Jane mag dan wel een nieuwe naam zijn in de sector, toch gaat het hier niet om nieuwkomers. Het bedrijf is immers gegroeid vanuit Deltarent. “Het is onze bedoeling om nog meer werk te gaan maken van het audiovisueel uitwerken van evenementen”, zo vertelt Katrien Vermeire van John & Jane. “We willen een partner zijn van de klant en samen mee denken over een origineel concept en zo het evenement naar een hoger niveau te tillen. Klank, licht, video en decor vertegenwoordigen een aardig budget van een evenement.  Daarom willen wij de klanten die beleving al vooraf laten proeven. Wij hebben alle troeven in huis om onze klanten te tonen hoe hun feest of event er zal uitzien. We willen met onze partner meedenken. We gaan ‘out of the box’-denken om elk event, hoe klein of hoe groot, naar het hoger niveau te tillen. Met John & Jane willen we stylisch zijn zoals Dolce en Gabanna.”

Geen John zonder Jane

Deltarent blijft bestaan als verhuurfirma, maar John & Jane wordt de partner voor het creatieve proces naar evenementen toe. “John Doe en Jane Doe worden in Engelstalige gebieden gebruikt om een anoniem persoon aan te duiden. Wel, op evenementen zijn wij eigenlijk de mensen die je niet ziet en die geen naam hebben. Op een events zijn wij anoniem, maar zorgen wel voor een perfecte technische uitvoering en zorgen we voor een dynamiek zoals Batman en Robin.

Met John & Jane zijn we de klant als een partner, daarom spreken we dan ook van John én Jane. Ben is niets zonder Jerry, Walfdorf is niet kritisch zonder Statler, zonder Adam was Eva nooit ontstaan, Romeo was verloren zonder Juliet, en hetzelfde geldt ook voor John & Jane.

Ruime ervaring

Het werk dat John & Jane zal verrichten is niet nieuw, maar was is de lopen der jaren ook al binnen Deltarent gegroeid. “Eigenlijk verandert er weinig voor onze klanten. We hadden onze light-, audio- en video-designers al in huis. Een ervaren team met een grote technische knowhow. Maar we willen dit nu duidelijker aflijnen en naar buiten brengen, zodat klanten weten dat ze hiervoor bij ons terecht kunnen.” 

Ideeën optimaliseren

De input van John & Jane is niet alleen een creatieve meerwaarde, ze kan ook nog eens kostenbesparend werken. “Het is belangrijk om snel betrokken te worden bij een evenement. Hoe vroeger we mee aan tafel komen, hoe beter. We merken dat klanten soms schitterende ideeën hebben, maar technisch hangt daar soms een heel zwaar kostenplaatje aan. Maar vaak kunnen we met een heel kleine input het kostenplaatje verminderen, waarbij het resultaat toch even mooi blijft. Hoe sneller we erbij zijn, hoe beter we de noden zullen kunnen invullen.”

Beleving

John & Jane biedt een uniek totaalpakket aan. “Wij werken voorstellen uit in samenspraak met de klant, maar tegelijkertijd kunnen wij ook zorgen voor het materiaal voor klank, licht, video en decor.  Met John & Jane willen we eigenlijk de audiovisuele sector nieuw leven inblazen. We willen echt gaan werken als partner van een eventkantoor of van om het even welke klant. Daarnaast zetten we ook heel erg in op beleving. We geloven echt in de meerwaarde van een klant op voorhand al de sfeer van zijn evenement te kunnen tonen”, zo besluit Katrien Vermeire.

www.johnandjane.be

Meer van Deltarent :

Deltarent - John & Jane